Viewing News

The news below might not look the same when included in your website because of the Fusion News skin that is in use.

15.11.2017 19:49

Министерство на здравеопазването и НСОРБ провеждат съвместни превантивни дейности за ограничаване на тютюнопушенето


15.11.2017 16:33

Изготвен е проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №4 за реда за определяне и събиране на местните такси


13.11.2017 16:47

Изготвен е проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество


13.11.2017 16:39

Конкурс за празнична украса "Нека бъде светлина"


10.11.2017 17:14

СВИКВАМ заседание на Общински съвет – Велики Преслав на 21.11.2017


10.11.2017 17:03

Конкурс за идеен проект за „РЕКОНСТРУКЦИЯ И МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ГРАДСКИ ПАРК В ИАР „ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ“


09.11.2017 19:16

Изготвен е проект на Наредба за изменение на Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове


08.11.2017 17:03

Изготвен е ПРОЕКТ на Наредба № 1 За опазване и поддържане на обществения ред


07.11.2017 22:23

Посещение на президента Румен Радев в град Велики Преслав


07.11.2017 17:34

Изготвен е проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 4
Талантливи бисери от Велики Преслав с награди от международен конкурс в Македония

От 4 до 14 август в Центъра за култура "Братя Миладинови" гр. Струга, Македония се проведе  петнадесетият международен арт - фестивал  “Езерски бисери“. Фестивалът се организира с покрепата на Министерството на Културата на Репуплика Македония,  WAFA /Световната асамблея на артистите и фестивалите/  и националната македонска телевизия Алфа ТВ. За наградата Гран при тази година се състезаваха над 300  певци, танцьори, инструменталисти и художници от Македония, Русия, Малта, Франция, Полша, Беларус, Сърбия, България, Словения, Швейцария, Молдова, Израел, които бяха оценявани от професионално международно жури. 

 

Две талантливи бисерчета от гр. Велики Преслав се завърнаха с престижни награди и представиха единствени България на тазгодишното издание на конкурса в категория „Вокал – естрадно пеене“ . Почти седем годишната Алис Тургай, която за първи път се представя на професионална международна сцена и сестричката и единадесет годишната Хавин Тургай, доказала неведнъж певческите си възможности.

 

Възпитаничките на Десислава Станкова от Музикална школа „ Newvoices” гр. Търговище се завърнаха с награди както следва:

В първа възрастова група Алис Тургай спечели трето място, диплом и медал, покана за участие за  международнни конкурси в Литва и Беларус.

Във втора група Хавин Тургай спечели второ място, диплом и медал, покана за участие за международнни конкурси в Русия и Беларус.

 

Много труд, постоянство в изработването на конкурсният репертоар,  вокална техника и артистичност, сценични костюми, студийни записи  стоят зад подготовката на чаровните изпълнителки. През деветдневният престой момичетата подкрепяни и предружавани единствено от  майка им  Шермин Елиман успяват да участват в Майсторски клас „ Вокална и  дихателна техника“  с  преподавател  Татяна Савостянова от Русия, да разгледат културните забележителности в Охрид / Охридското езеро, Манастира „Свети Наум“, „Билянените извори“ и др./, да създадат нови приятелства и запознанства, както и да представят България на сцената на „ Езерски бисери“.  Сред учaстниците във възрастовите групи са деца покорили световни сцени и ТВ формати като: Тали и Емили Купер, Мария Магильная, Александра Урбанска и мн. др., но това само мотивира българските участнички да покажат най-доброто от себе си! 

 

А ето и кави са впечетленията на самите участнички:

"Ще запомня Македония с  голямото Охридско езеро -  как блести, колко е чисто, плуват рибки и  се разхождат красиви лодки в него" - споделя малката Алис.

"Наистина е много красиво като в приказка – продължава сестра и Хавин –  миговете на сцената бяха вълшебни, очарована съм от хората и тяхното отношение към нас, всички са много учтиви. Посетихме забележителни места, които оставиха невероятен спомен и в трите ни. Благодаря на родителите ми, които подкрепиха изцяло участието ни  в този престижен конкурс, както и на нашата вокална педагожка Деси Станкова, която повярва в нашият талант!"

 

На 15 август двете талантливи деца и техният вокален педагог бяха поканени на среща с кмета на общината Д-р Ал. Горчев, за да споделят радостта от получените награди, а и да получат грамоти за достойното представяне на община Велики Преслав на международен конкурс.

Коментар
No comments have been made yet.
<<< Предишна 1 Следваща >>>

Добави коментар
Име
Email (не е задължителен)
Запомни ме
:: Коментар ::
;):weirdo::unsure::s:roll::push::puke::oh::o:love::idea::huh::hmm::eek::amazed::\'(:P:O:D:@:):$8)
Bold Italic Underline Strikethrough Subscript Superscript Font color Font Family Font Size Left Align Center Align Right Align Teletype Horizontal Line Marquee Quote Flash Image Image E-mail link hyperlink List
Оставащи символи
CAPTCHA
Код за сигурност (препишете кода за сигурност)
Парола (само за админи)