добави в предпочитани | направи начална страница | мобилна версия
 

СТАРТИРАХА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ОБЩИНСКИ ПЪТИЩА

СТАРТИРАХА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ОБЩИНСКИ ПЪТИЩА

 

               Това е един от трите подадени, гласувани и спечелени през 2017 година проекти за реконструкция и рехабилитация на общински пътища. Той включва два участъка – от разклона кв. Кирково – с. Кочово, до входа на кв. Кирково и от изхода на кв. Кирково до връзката с път I7 под железопътния тунел на бившата железопътна линия  „гр.Велики Преслав – с. Хан Крум – гр.Шумен“. Общата стойност на дейностите по двата участъка е над 2 400 000 лева. Изпълнителите на двете обособени позиции са „Автомагистрали - Черно море“АД и „Пътинженерингстрой – Т“ ЕАД. Срокът за изпълнение на по-малкия участък (около 800 метра до входа на кв. Кирково) е 137 дни,  а срокът за изпълнение на другия участък е 60 дни от датата на подписване на договора и от откриването на строителната площадка.

 

             Дейностите, включени в проекта, са пълна рехабилитация на асфалтовите настилки,  отводняване на териториите, като в участъка на промишлената зона и този в началото на кв. Кирково ще се прокарат трасета за високоскоростен интернет, който  ще може да се използва по-нататък при евентуални икономически интереси от бизнеса и при създаване на промишлени предприятия, фирми и цехове.

 

                „Идеята, с която подходихме преди години  за рехабилитацията на тези участъци, е свързана с това, че в този район на общината и на града се оформя едно пространство с промишленост, макар и бивша, а ние искаме да създадем още по-добри условия, най-малко заради това, че общината разполага със 140 декара собствени парцели и земя в промишлената зона, които с готовата инфраструктура, свързана с пътища, вода, ток, пречиствателна станция и канализация е добра предпоставка за развитие на бизнес в този район.

 

                В публичното пространство се шири непроверената информация, че Общинска администрация ще отбие тежкотоварните превозни средства и ще ги пренасочи през кв. Кирково. Няма подобно нещо! Отбивката през кв. Кирково удължава участъка и дори за транспортните фирми това не е изгодно. Това, което на мен не ми харесва, но основата на Програма за развитие на селските райони е такава, е забраната по тази мярка да се инвестира в селищното образувание, т.е. в кв. Кирково, а там участъка не е в добро състояние, но ние ще търсим възможности този разбит участък в квартала да се направи с общински средства. Ще работим и в посока централната отсечка на кв. Кирково да добие добър вид, защото освен пътуващите превозвачи, осигуряваме транспорт на децата от квартала, имаме детска градина там и ред други причини да подобрим комуникацията.  Проблем, който ще решим в процеса на работа е още по-доброто отводняване на този начален терен, тъй като по проект е заложено само едно съоръжение „водоскок“, но ние ще търсим проектантско решение, което да не излиза от рамките на подписания договор, за направата на второ съоръжение, за да осигурим по-доброто отводняване на терена и за да не се засягат първите къщи от квартала.“ – сподели д-р Александър Горчев.

 

                В петък кметът на Община Велики Преслав ще подпише договор за втория проект  за реконструкция и рехабилитация на общински пътища – „Реконструкция и рехабилитация на водопровод и възстановяване на улична настилка в с. Златар, с. Драгоево, с. Миланово, с. Кочово и с. Троица – община Велики Преслав.“ . Този проект е с обща стойност  над 2 000 000 лева.

 

 

 

Коментар
No comments have been made yet.
<<< Предишна 1 Следваща >>>

Добави коментар
Име
Email (не е задължителен)
Запомни ме
:: Коментар ::
;):weirdo::unsure::s:roll::push::puke::oh::o:love::idea::huh::hmm::eek::amazed::\'(:P:O:D:@:):$8)
Bold Italic Underline Strikethrough Subscript Superscript Font color Font Family Font Size Left Align Center Align Right Align Teletype Horizontal Line Marquee Quote Flash Image Image E-mail link hyperlink List
Оставащи символи
CAPTCHA
Код за сигурност (препишете кода за сигурност)
Парола (само за админи)
Община Велики Преслав © 2007