добави в предпочитани | направи начална страница | мобилна версия
 

„Почистваме с пролетта - живеем в красота“

10.04.2018 18:55

 

 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ,

 

За да посрещнем и преживеем в по-приветлива среда предстоящите празнични дни, Общинска администрация Велики Преслав стартира на 18 април традиционната инициатива за пролетно почистване на населените места, която ще продължи до 21 април, включително, под мотото:

 

 „Почистваме с пролетта -  живеем в красота“

 

Приканват се гражданите, учебните и здравни заведения, търговски обекти, фирми, производствени предприятия, организации и институции на територията на общината да вземат участие в  инициативата, като почистят от трева и отпадъци, прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, производствени сгради, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, крайпътни зони и чешми или замърсени територии в околностите на населените места.

 

Включете се като заявите участие в стая № 203 в сградата на общината, на тел.: 0538/48253 или на e-mail: ecology@velikipreslav.bg, като посочите район на почистване, числеността на вашия екип, телефон и лице за контакт.

 

Общинска администрация Велики Преслав ще осигури чували и ръкавици за всички регистрирани участници, които ще може да получите всеки работен ден от 16 до 20 април 2018 г. в стая 203 в сградата на общинска администрация.

 

Според спецификата на заявените за почистване райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. Ако почистваната територия е в близост до съдове за смет, събраните отпадъци следва да бъдат оставени добре опаковани на площадката до тях.

 

Ако желаете да се присъедините към друга група от участници в инициативата, актуална информация на местата за почистване ще публикуваме на интернет страницата:  www.velikipreslav.bg, както и в профила ни във Facebook.

 

Отговорността да живеем, учим или работим в по-подредена и чиста среда е на всеки един от нас! Очакваме  в инициативата да се включат тези, за които това има значение!

 

Общинска администрация Велики Преслав 

 

      

 

Община Велики Преслав © 2007