0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

 

На 01.05.2022 г. започва прием на заявки за участие в конкурсната програма на Фолклорен събор „Петровска китка“.
Формуляр за заявяване на участие, както и документите, очертаващи правилата на Фолклорен събор „Петровска китка“, можете да намерите тук: https://velikipreslav.bg/wp/?page_id=3821.
Тук е моментът и да Ви представим накратко, а в бъдеще и по-подробно, нашето професионално, изпълнено с енергия, талант и вдъхновение, жури, което ще оценява изпълненията по време на конкурса:
БОРИС ИВАНОВ – хореограф на АНТП „Мадара“, ТС „Луди Млади“, ТС „Лудоселци“ и др., изучавал Българска народна хореография в ЮЗУ „Неофит Рилски“, световен шампион в първенството по танци в Сиджес, Испания с ТС „Луди млади“. Борис Иванов е бил танцьор и в състава на ансамбъл „Българе“, и преподавател в СУ „Сава Доброплодни“.
ИВЕЛИНА ДИМОВА – народна певица. Завършва музикална педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“, 17 години е солист и хорист на НФА Филип Кутев, част е от различни музикални състави, формации и проекти на регионално, национално и международно ниво. Със своите колеги прославя страната ни в различни точки на Европа, Азия и Америка.
По настоящем, Ивелина Димова е солов изпълнител и диригент на хора към АНТП „Силистра“, както и обучава деца в изпълнителско майсторство в народното пеене към Школа “Глас от Добруджа”.
Д-Р ИРИНА КРУМОВА – етнолог от Регионален исторически музей – Шумен.
Събрали сме изключителни оценители на изпълненията, които са млади, ентусиазирани, с отношение и любов към народното творчество, съчетани със завидни знания, богат опит и професионализъм.
Заявки за участие в конкурсната програма на Фолклорен събор „Петровска китка“ можете да подавате на указаните, в регламента на събора, адреси до 10.06.2022 г. включително, при заплатена такса за участие.
Изненадите около събитието ще Ви представяме поетапно, обещавайки Ви едно още по-зашеметяващо фолклорно преживяване в тридневно измерение.
Фолклорен събор „Петровска китка“ – емоция, усещане за България, мелодия отвъд време и пространство, изкуството на цял един народ, красота, която се е приютила в приказната и древна преславска земя! Фолклорен събор „Петровска китка“ – преживяване, което не трябва да пропускате!

Skip to content