0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

Дружеството за ООН в България ще гостува на Велики Преслав, а поводът е информационно събитие по повод приключването на проект „Глобални цели за градовете“, по оперативната програма УРБАКТ III, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Поканени на информационната среща са и четирите училища в града, в част учениците от и над шести клас, които ще имат възможността да научат повече за „Дневен ред 2030 на ООН за Велики Преслав“, за 17-те цели за устойчиво развитие, очертани от програмата, както и за проекта, и интегрирания план за действие.

За всяко от училищата има изработени атрактивни информационни материали, във връзка с устойчивото развитие на града и общината, които имат за цел да привлекат вниманието на ученици и учители към това, което трябва да постигнем и към което трябва да се стремим, за да превърнем Велики Преслав в най-устойчивия малък град в България.

Информационната среща ще се състои в зала „Тържествена“ на Общинска администрация – Велики Преслав, на 23-ти януари, а събитието е под надслов „Дневен ред 2030 на ООН за Велики Преслав“.

Само ден преди срещата ще се е завърнала и делегацията от Община Велики Преслав, която ще участва в работна среща в Естония, свързана отново с приключването на проект „Глобални цели за градовете“. В рамките на визитата, делегацията ще вземе участие и в официалните събития по повод удостояването на град Талин с титлата „Зелена столица“ на Европа.

Повече информация и кадри от събитията очаквайте в Месечен информационен бюлетин „Велики Преслав“.

Skip to content