0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница
Община Велики Преслав участва, съвместно с Археологически музей „Велики Преслав“, в 39-тата Международна туристическа борса „Ваканция&СПА Експо“, която традиционно се провежда в Интер Експо Център – София.
В рамките на форума, Велики Преслав ще бъде популяризиран чрез множество рекламни материали с туристическа насоченост и представен от г-жа Юлия Терзиева – специалист „Туризъм“ към Община Велики Преслав и г-жа Силвия Стойкова – ексурзовод в АМ „Велики Преслав“.
При откриването на Международна туристическа борса „Ваканция&СПА Експо“, днес, екипът, който представя Велики Преслав, беше поздравен от министъра на туризма д-р Илин Димитров, който официално откри 39-то издание на най-голямото и престижно изложение в сферата на туризма у нас – „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023“.
„За тези 39 години се смениха два строя, България излезе от социалистическия блок, влезе в НАТО, стана член на ЕС, деноминираха се парите ни, преживяхме кризи, преживяхме COVID-19, случиха се ред световни катаклизми… И през цялото това време си остана едно сигурно нещо – и то е, че ще има Ваканция и СПА.“ С тези думи министър Илин Димитров даде старт на инициативата, символ на устойчивост и традиция в туризма у нас близо 4 десетилетия.
В рамките на 39-тата Международна туристическа борса „Ваканция&СПА Експо“, Община Велики Преслав презентира нови материали, рекламиращи общината в туристически аспект и насочващи вниманието към 1130-годишнина от обявяването на града за столица на България.
Междувременно, от днес до 17-ти февруари включително, имате възможност да намерите нашия екип и да почерпите информация за Велики Преслав на щанда, обособен от Министерство на туризма, в Зала 2 на Интер Експо Център – София.
Skip to content