0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница
           Предстоят ни още вълнуващи събития, част от „Преславска пролет 2023“, но преди да продължим да ви ги анонсираме, искаме да ви представим програмата за празника на града.
           На 24 май ще отбележим тържествено Деня на българската писменост, просвета и култура, който е и празник на Велики Преслав, от 09:00 часа сутринта на градския площад. Ще връчим общинската награда „Златен век“, ще отличим учителя на годината и отличниците на випуска, както традицията повелява, а вечерта от 20:00 часа ще можем да се насладим на изпълненията на едни от най-популярните български певци и музиканти.
           След като последните години отдадохме вниманието си на съвременната българска музика и модерно звучене, тази година решихме да представим няколко бележити български артисти – цяла епоха на българската музикална сцена.
          Те са безкрайно популярни, хитовете им звучат в съзнанието на няколко поколения българи, а излъчването им е синоним за артистичност и лъчезарност. Те са Кристина Димитрова, Искрен Пецов и Милица Божинова – всеки със своя известен репертоар и с неповторимата си енергия.
Skip to content