0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница
Уважаеми съграждани,
     Честит празник на виното, любовта и археологията!
     Днес, в България, отбелязваме Трифон Зарезан, успението на св. Константин-Кирил Философ и Деня на археолога, а католическите общности празнуват Деня на любовта.
     Радвам се, че в община Велики Преслав винаги спазваме традициите, които всички почитаме и съхраняваме, и днес ще отбележим Трифон Зарезан.
     Майсторски деликатното, отдадено обгрижване на плодородни лозя и виртуозните умения в създаването на чудесни, пивки и ароматни вина, са присъщи за хората по земите ни от векове насам, а ние всяка година почитаме традициите във винарството и лозарството с конкурса „Баш винар“.
     Поздравявам всички лозари и винари, и всички участници в „Баш винар“2024 за талантът, творчеството, наследените тънкости и всеотдайност в приготвянето на божествените бели и червени вина, с които участваха в традиционната и емоционална надпревара на Велики Преслав.
     Честит празник на всички служители и специалисти в Археологически музей „Велики Преслав“, както и на всички археолози, които с любов, отдаденост и висша форма на отговорност разкриват, бранят и популяризират хилядолетното културно наследство на Велики Преслав, удивителните находки и безценното научно познание за развитието на човешката цивилизация по нашите земи.
     Ключово е значението на Вашата работа, защото единствено познавайки, съхранявайки и уважавайки миналото си, сме способни уверено и продуктивно да вървим към бъдещето.
     На всички, които днес празнуват любовта – обичайте се! Всяка дарена обич във вселената се отразява като топъл лъч, който прави света по-добър и неминуемо се връща по-силна при този, който я е дарил на другите.
     Честит празник, жители на община Велики Преслав!
     Плодородни да са лозята, възхитителни и пивки да са вината, наситени на любов и здраве да са дните ни, славна и безсмъртна да съхраняваме историята си и да са споделени празниците ни, както повеляват традициите!
С уважение,
инж. Янко Йорданов – кмет на община Велики Преслав
Skip to content