0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

Община Велики Преслав концентрира съществено вниманието си към поддръжката на спортните бази, с които разполага. В тази връзка бяха извършени необходимите дейности за възстановяване на тревното покритие и изравняване на футболното игрище в Спортен комплекс „Стадиона“ и помощното футболно игрище на улица „Златен век“.
Валирани бяха футболните терени в селата Кочово и Троица.
Опесъчаването, изравняването, обогатяването на тревното покритие, аерирането и валирането на футболните терени са една необходимост, която ще създаде по-благоприятни условия за здравословна физическа активност, успешен тренировъчен процес и постигане на високи спортни резултати.
От изключителна важност е да не пренебрегвате табелите с надпис „ЗАБРАНЕНО Е ПОЛЗВАНЕТО НА ФУТБОЛНОТО ИГРИЩЕ“, тъй като са нужни около 40-45 дни за покълване на семената от специалната тревна смес. Колективната отговорност е от голямо значение за съхранението на спортните бази в общината.
Съществуващите традиции и подобрената спортно материално-техническа база са подходяща предпоставка за провеждане на футболни турнири за всички възрастови групи.

 

Skip to content