0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница
В проекта на дневен ред за редовното заседание на Общински съвет – Велики Преслав през месец март беше включена докладна записка, свързана с предложение от общински съветници за закриване на съществуващия Приют за бездомни кучета, който се намира в гр. Велики Преслав.
В рамките на сесията, докладната записка беше оттеглена и не се разгледа, но важността на повдигнатата тема изисква в най-кратък срок да бъде направен оглед на терени – общинска собственост, които отговарят на нормативните изисквания и са подходящи за проектиране и бъдещо изграждане на приют за безстопанствени животни.
В интерес на това да бъде своевременно решен въпроса за мястото, където в проектен план ще бъде изграден нов приют, инж. Янко Йорданов е предоставил на постоянните комисии по „Устройство на територията, общинска собственост и благоустрояване“ и „Туризъм, екология, селско стопанство и инвестиции“ към Общински съвет – Велики Преслав списък на всички свободни земи и имоти, които са общинска собственост, за да селектират и предложат подходящи терени.
След като комисиите предложат потенциални терени за изграждане на нов приют, те ще бъдат съгласувани със Сдружение „Милосърдие – Велики Преслав“, както и с обществеността, преди да се премине към проектирането му.
Skip to content