0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница
И тази година Община Велики Преслав отбеляза Седмицата на гората. Тя се отбелязва у нас през всяка първа, пълна седмица на април още от 1925 г., когато е въведен осмият за България Закон за горите. През всичките тези години, дните от празника са посветени на залесяването.
Тазгодишното мото на празника е „Гората е живот и … обща отговорност!“.
Започнахме отбелязването на Седмицата на гората с конкурс за детска рисунка под надслов „Пролет в гората“. В конкурса участваха всички детски градини в общината.
Участниците в надпреварата бяха разделени по възраст в две възрастови групи. Първата възрастова група беше определена за децата от I и II група в детската градина, а втората възрастова група обедини децата от III и IV група.
Отличени бяха млади творци и от двете възрастови групи с първо, второ и трето място, както и с награда на журито.
В първа възрастова група отличените творби бяха на:
I място – Димитър Велинов, II „А“ група „Слънце“ в ДГ „Снежанка“, гр. Велики Преслав
II място – Никола Янев, II „А“ група „Слънце“ в ДГ „Снежанка“, гр. Велики Преслав
III място- Амая Алексиева, I „Б“ група „Пчеличка“ в ДГ „Снежанка“, гр. Велики Преслав
Специална награда на журито:
Мерих Мевсим Марем, I група ДГ „Детелина“, с. Миланово.
Във втора възрастова група бяха отличени:
I място – Селин Заимова, IV група в ДГ „Червената шапчица“, с. Златар
II място – Симай Шенол Мустафа, IV група в ДГ „Снежанка“, с. Троица
III място- Емзадие Ахмедова, IV група в ДГ „Червената шапчица“, с. Златар
Специална награда на журито:
Мергюл Юраева Юсрефова, III група – ДГ „Детелина“, с. Миланово.
Поклон пред въображението и таланта ви, мили деца, както и пред труда на вашите учители!
Всички творби, които бяха представени в конкурса, са изложени във фоайето на сградата на Общинска администрация – Велики Преслав.
Всички групи в общинските детски градини, които са участвали в конкурса за рисунка „Пролет в гората“, получиха грамоти, всички участници – подарък, а отличените малки художници получиха специална грамота и подарък.
Седмицата на гората отбелязахме и с още една инициатива. Всяка от групите в детските градини на територията на община Велики Преслав получи дръвче за засаждане. Дръвчетата са предоставени на групите в детските заведения от Общинска администрация – Велики Преслав, а служители на Община Велики Преслав помагаха на децата и ги напътстваха при засаждането на дръвчетата.
Кметът на общината инж. Янко Йорданов даде ценни насоки, помагайки на децата от ДГ „Снежанка“ – гр. Велики Преслав да засадят своите дръвчета.
Седмицата на гората е празник, но и още един повод да се замислим за опазването на гората, което трябва да бъде мисия не само за работещите в горския сектор, но и за всички нас.
На всички, които отбелязват своя професионален празник желаем здраве, дръзновение, професионални успехи, все така силна любов към природата и винаги всеотдайни грижи за зеленото богатство на България.
Честит празник!
Skip to content