0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

ВиК – Шумен уведомява своите клиенти, че на 09.09.2024 г. ще бъдат извършени присъединителни връзки от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за гр. Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на ЕС, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“ .

За гарантиране на изпълнението на всяка от дейностите в рамките на 24 часа е планирано цялостното присъединяване на новият довеждащ водопровод да се извърши на два етапа, като днес се изпълняват присъединителните връзки от нов към стар с местоположение яз. Тича, а на следваща дата във втори етап ще бъде извършено и прекъсване на участъци от стария водопровод.

Присъединителните връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод ще бъде изпълнено от фирмата – строител на Лот 1 в присъствието на представители на ВиК-Шумен ООД.
Едновременно с това ВиК – Шумен ще извърши планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на гр.Шумен, с което да бъде обезпечена безаварийна им работа и намаляване на загубите на вода.
Водоемите към гр. Шумен, кв. „Макак“, с. Панайот Волов, с. Белокопитово, гр.Велики Преслав и кв. Кирково ще бъдат напълнени до максимален обем, поради което се очаква спирането на водата към клиентите да започне от 10:00 ч. сутринта на 09.09.2024 г.
Планирано е дейностите да завършат в рамките на до 24 часа.
ВиК – Шумен се извинява за неудобствата, в резултат на изпълнение на дейностите във връзка с дейностите по включване на новоизграден довеждащ водопровод от яз.Тича до ПС1300 по инвестиционен проект по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ и ще информира клиентите за хода на изпълнение на планираните работи.

Skip to content