0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

На 30 март (събота), между 20,30 ч. и 21,30 ч., повече от един милиард души по целия свят ще изключат осветлението си за един час и за поредна година ще се включат в инициативата на международната природозащитна организация „WWF” за противопоставяне на промените в климата.

 

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Акцията се основава на едно съвсем просто действие – изключване на всички светлини за един час, като послание за нуждата от незабавни мерки срещу промените в климата.

 

Тази простичка идея много бързо завладява сърцата  и умовете на хората  по целия свят, като от кампания започнала през 2007г. в град Сидни, Австралия, само година по – късно това събитие се разраства до една от най-сериозните  световни инициативи в тази област с над 100 млн. участници в 35 държави. През 2009г. в кампанията „Часът на Земята”  за първи път се включват и български градове и общини.

 

Продължавайки традицията,  Общинска администрация  Велики Преслав за поредна година подкрепя световната кампания и приканва своите жители,   институции и  собственици на обекти да вземат участие в нея.

 

Изключването на светлините на Земята за час само по себе си няма да спре глобалното затопляне. Така обаче, заедно с още над 1 милиард  души по света, всеки един от нас ще демонстрира, че не е безразличен.

 

 Общинска администрация Велики Преслав

Skip to content