0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

Равносметката на общинските съвети

Форумът бе открит от Александър Горчев, кмет на община Велики Преслав, член на УС на НСОРБ.

„Икономическото развитие е в основата на всички останали наши дейности – и социалното развитие и инфраструктурата, върви ръка за ръка с образованието и квалификацията и т.н. За успешната ни дейност от особено значение е осигуряване на единодействието и координацията на двата изборни органа в общината – общинския съвет, който формира местните политики, и от другата страна кмета и администрацията, които са отговорни за тяхното изпълнение.

Аз мисля, че на национално ниво ние даваме добър пример за такова ефективно взаимодействие – имам предвид взаимодействието между НСОРБ и Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС)“, каза в приветствието си той.

Господин Горчев изказа специална благодарност на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов и на председателя на Парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов, за подкрепата им за внесения по инициатива на НСОРБ законопроект за промяна на Закона за водите, който да стартира процедурата по прехвърлянето на общинските язовири на държавата

Емил Христов участва в дискусията за законодателните инициативи на 44-то Народно събрание в подкрепа на местното самоуправление. “Аз продължавам да живея с това, което се случва в общините”, каза той, в потвърждение на максимата, че няма бивш общинар.

Господин Христов оцени високо законодателните инициативи на НСОРБ и много добрата комуни- кация с Народното събрание.

Водещ на форума бе Красимира Германова, председател на УС НАПОС и председател на ОбС Созопол.

По темата за дейността на общинските съвети в подкрепа на местното икономическо развитие – нормативна уредба, стратегии и програми, с акцент върху конкретни решения и постигнати резултати, се включиха председателите от Димитровград и Разград – Гергана Кръстева и Надежда Радославова.

По темата за осигуряване на гражданското участие при формирането на местните политики представиха председателят на Общински съвет-Стражица и изпълнителният директор на НАПОС Делян Дамяновски.

Темата за доброто взаимодействие между общинския съвет, кмета и администрацията като залог за устойчиво местно развитие представиха председателите на общинските съвети на Крумовград и Тетевен – Метин Сали и Мария Стойчева.

 

 

 

Skip to content