0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

На 02.01.2020г., кметът на община Велики Преслав – инж. Янко Йорданов подписа договор с „БКС“ ЕООД гр. Велики Преслав за изпълнение на услугите по организирано събиране и транспортиране на битовите отпадъци и поддържане на чистотата на площите за обществено ползване в общината. Съгласно договореното, през 2020г. съдовете за битови отпадъци в населените места ще се обслужват, както следва:

град Велики Преслав и кв. Кирково:

– контейнери тип “Бобър” 1,1 куб.м. – 1 път седмично;

– кофи за смет  0,1 куб.м. – 1 път седмично;

– улични и паркови кошчета за отпадъци – 2 пъти седмично.

села:

– с. Хан Крум и с. Драгоево: кофи за смет 0,1 куб.м. и  контейнери тип „Бобър” 1,1 куб.м.  –  3 пъти в месеца в интервал през 10 дни;

– с. Имренчево, с. Мостич, с. Кочово, с. Осмар, с. Троица, с. Миланово, с. Мокреш,   с. Златар и с. Суха река: кофи за смет 0,1 куб.м. и контейнери тип „Бобър” 1,1 куб.м. – 2 пъти  в месеца, в интервал през 14 дни.

 

Дейността ще се извършва по  утвърдени по месеци от годината графици по райони и  по населени места, които са достъпни на сайта на Община Велики Преслав: www.velikipreslav.bg  секция: Околна среда, рубрика: Отпадъци – Битови отпадъци.

 

Сметосъбиращите автомобили на дружеството са оборудвани с GPS – система за проследяване, с предоставен на община Велики Преслав достъп до информацията.

 

При необслужен съд за отпадъци с повече от 1 ден от утвърдения график, гражданите могат да  сигнализират  изпълнителя на услугите:  „БКС“ ЕООД гр. Велики Преслав на тел: 0538/42226, ел. поща: bks_v­­_p@abv.bg  или  Общинска администрация Велики Преслав на тел: 0538/48253, ел. поща: info@velikipreslav.bg

 

Skip to content