0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

 

Скъпи съграждани,

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка свързана с разпространяването на COVID19 на територията на страната и препоръки на Националния оперативен щаб, с решение на Народното събрание на Република България в нашата страна е въведено „извънредно положение“. Към настоящия момент със заповед на министъра на здравеопазването са разпоредени строги мерки за социална дистанция до 29.03.2020г.

Ситуацията в страната ни се променя с всеки изминат ден, като най-важната ни задача е да бъде опазено здравето и живота на всеки един от нас.

Обръщам се специално към родителите. Моля, да контролирате децата си. За да ги предпазим са затворени училищата, детските градини и яслите. Това обаче не е достатъчно. По възможност ограничете в максимална степен контактите им, за да не се допуска вируса до тях и чрез тях.

Обръщам се и към възрастните хора – вие сте най-застрашените, затова сведете до изключителен минимум излизанията си извън дома. Вие сте нашите родители, баби и дядовци, много ви обичаме и ви молим да бъдете отговорни за себе си. Ако се нуждаете от лекарства или стоки от първа необходимост помолете свой близък, комшия или познат да ви ги закупи.

Моля, всички управители на търговски обекти, банки и други ведомства, работещи с клиенти да създадат организация за дезинфекция по няколко пъти на ден на клиентските пространства и всички често докосвани повърхности – дръжки на кошници и колички за пазаруване, парапети, брави на врати, плотове, кранове на мивки, бутони на асансьори, банкомати и вендинг автомати и др. Осигурете персонала си с лични предпазни средства – маски и ръкавици и създайте строга организация за контрол и недопускане на струпване на клиенти.

Гражданите, които имат информация за лица, които са се завърнали от чужбина и не спазват наложената им карантина да подават информация на Регионална здравна инспекция гр. Шумен, както и на органите на МВР.

Ситуацията в която се намира страната ни изисква разум и самодисциплина от всеки един от нас. Това, което трябва да направим е да се изолираме социално и да спазваме правилта за хигиена!

Бъдете отговорни и здрави!

инж. Янко Йорданов

Кмет на община Велики Преслав

Skip to content