0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

Община Велики Преслав подписа анекс към договора с Агенция за социално подпомагане за изпълнение на проект по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“. С допълнителното споразумение срокът на договора се удължава до 24.07.2020 г., с което 100 представители на целевите групи ще бъдат подпомогнати с топъл обяд за период от 58 работни дни.

Целта на проекта е да бъдат подпомогнати с осигуряване на топъл обяд уязвими лица, които в условията на обявената извънредна ситуация са в затруднение и не могат сами да осигурят прехраната си. С цел опазване на рисковите групи и спазване на противоепидемичните мерки освен топъл обяд при заявена необходимост ще се предоставя и съпътстваща подкрепа – закупуване на лекарства, хранителни продукти и продукти от първа необходимост със средства на потребителите.

Целевите групи са:

P Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.

P  Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната.

P Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Проектът се финансира от Агенция за социално подпомагане, а след подписване на анекса стойността на договора е 16 820 лв.

Информация за лица, попадащи в целевите групи, може да се подава на телефони 0538/48236 и 0899944486.

Skip to content