0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

 

Уважаеми съграждани,

Непочистваните в продължение на няколко години дъждоприемни шахти създават сериозни затруднения и неудобства по време на дъжд, тъй като водните маси не се улавят и отвеждат от съоръженията, а се стичат по улиците. В тази връзка Община Велики Преслав е подела кампания по почистване, ремонт и подмяна на кофи на дъждоприемните шахти по уличната мрежа на града. За да бъде осигурен по-добър оток по време на дъжд, вече са обработени общо 106 съоръжения по улиците: „Цар Асен“, „Милин камък“, „Ивайло“, „Стефан Гатев“, „Лазар Рачев“,  „Шишман“, „Хан Омуртаг“, „Н. Петрини“, „Симеон Велики“, „Ахелой“, „Софроний Врачански“, „Хан Крум“, „Рила“, „Стара планина“, „Камчия“, „Пирин“ и „Атанас Жечев“.

Предстои почистване и ремонт дъждоприемните шахти по улиците:  „Тича“, Солунска“, „Патлейна“, „Хан Аспарух“, „Васил Левски“, „Панайот Волов“ и „Ал. Стамболийски“.

До момента посочените улици представляват около 10 % от цялата мрежа. При наличие повече средства в бюджета на Общината, кампанията ще бъде подновявана.

кмет на Община Велики Преслав

инж. Янко Йорданов

Skip to content