0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

Уважаеми жители на община Велики Преслав,

Скъпи приятели,

За да реализира успешно идеите си свързани с чистотата на населените места и управлението на различните потоци отпадъци, всяка община се нуждае от подкрепата на своите жители. В търсене на интересен начин, чрез който да ви провокираме към активно участие в тези дейности, решихме да проведем информационна кампания с която да ви запознаем с основните моменти на събирането, транспортирането, третирането и оползотворяването на отпадъците, които се образуват в домакинствата, в административните и в стопанските сгради, възможностите за тяхното разделно събиране, нерегламентираните замърсявания и др. Партньор в начинанието ще ни бъде екипът на „Hunt on Fotos Studio“, които създадоха оригиналното лого на  кампанията, което ще използваме във всяка наша инициатива.

Искаме да ви покажем добрия пример и да ви подпомогнем в изграждането на полезни навици, свързани с разделното събиране на отпадъците. За постигане на тази цел залагаме на следните дейности, който ще изпълним в рамките на информационната кампания:

  • Ще бъдат отпечатани и разпространени информационни материали – листовки, банери и брошури. Ще поставим оригинални и забавни табели с еко послания;
  • Ще брандираме транспортно средство, което ще се използва за  популяризиране на общинските политики в областта на управление на отпадъците;
  • Ще бъдат изготвени информационни видео клипове;
  • Ще бъдат изработени еко торбички от плат за многократна употреба;
  • В един район на град Велики Преслав и в едно от общинските села – Троица ще въведем пилотна система за разделно събиране на отпадъци от опаковки от хартия, картон, пластмаса и стъкло „от врата на врата“. За целта ще бъдат регистрирани всички домакинства в района, търговските обекти, заведенията за хранене, административните сгради и др. Всяко включено в пилотната схема домакинство и/или обект ще получи информационна брошура, чували за разделно събиране на отпадъци, както и график за тяхното обслужване.

Следете и официалната интернет страница на общината: www.velikipreslav.bg, където ще бъде създаден панел на информационната кампания на който ще публикуваме актуална информация и указания.

Панел на информационната кампания

Skip to content