0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

 

 

Жителите на с. Осмар вече се наслаждават на нова придобивка – „Еко кът за отдих на открито“, който беше изграден в парк „Липите“ по проект, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Въз основа на идеята на кмета на с. Осмар – г-жа Надя Димитрова, Община Велики Преслав разработи проектно предложение за участие в ежегодния конкурс в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ на ПУДООС и спечели сума в размер на близо 10 000 лв. По проекта са доставени и монтирани фонтан с водно огледало, устойчиви маси от полиран бетон за игра на шах-мат, табла, тенис на маса и дама, беседка, кошчета за отпадъци, пейки и др.

Инициатива е подпомогната чрез доброволния труд на около 15 жители (вкл. 4 деца) на с. Осмар, които се включиха в почистването на терена, изпълнението на изкопни работи, изливането на фундаменти и др.

Следващ етап от благоустрояването на парк „Липите“ ще бъде изграждане на парково осветление, което ще направи новия „Еко кът за отдих на открито“ достъпен за жителите и гостите на с. Осмар и в по-късните часове на денонощието.

Skip to content