0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница
 Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. Ден, който е посветен на индивидуалността, специалните потребности и личностно достойнство на една значителна и изключително важна част от обществото.
        Добре е да си припомним, че хората с увреждания се нуждаят от особено внимание, но имат правото на същия индивидуален избор и контрол над живота си, както хората без увреждания.
        Трябва да бъдем винаги толерантни, единни и загрижени за всички членове на обществото, в което живеем, да подкрепяме достойнството и правата на всеки човек, независимо дали е с увреждания или не!
       Дискусията за свободния и независим живот на хората със специални потребности, за тяхното пълноправно участие в обществото, минимизиране на трудностите, породени от различията им и стопяването на тези различия е неотлъчна част от социалната политика на Община Велики Преслав.
       Ние като общество трябва да проумеем, че човешкото отношение и приемането на всяка личност, независимо колко е по-различна от нас, е нужното, за да се усети от всеки, преди всичко, чувството за пълноценност, което е право на всяко човешко същество!
       Мили, специални хора,
       Възхищавам се на силата Ви! Винаги бъдете заобиколени от разбиране и обич! Бъдете реализирани личности, вдъхновени да сбъдват мечтите си! Истинското развитие, в желаната посока, идва първо отвътре и започва с мечтите на човека! Бъдете това, което искате света да вижда във Вас – позитивни, усмихнати и сърцати човеци!
инж. Янко Йорданов,
кмет на община Велики Преслав
Skip to content