0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница
С постановление на Министерски съвет, за одобрение на допълнителни разходи за 2020 година, бяха одобрени целеви разходи по два проекта на Община Велики Преслав.
        Двата проекта са на обща стойност 1 806 135 лева. Първият  одобрен проект е за „Реконструкция на пазарен площад – изграждане на покрит пазар с търговски обекти и паркинг“, който се касае за пазарния площад в града, а финансовото му измерение е 828 940 лева. Вторият одобрен проект, в рамките на постановлението, е за  „Основен ремонт на ул. „Георги Димитров“ и прилежащия водопровод“- намиращи се в село Драгоево, с финансово измерение 977 195 лева.
        Пазарната площ във Велики Преслав се явява естествен акцент по трасето на главната градска артерия.
        В проекта се предвижда реконструкция на площадното пространство чрез изграждане на два навеса, представляващи покрита пазарна площ.
         Предвидени са още частично горно осветление, подновяване на настилката на площада и вътрешните за пазара улички, и уширение на вътрешната пазарна улица.
         Проектирани са 6 търговски обекта  и всички ще разполагат с търговска площ (зала), санитарен възел и склад.
         В проекта са заложени още зона за търговия на открито и  изграждане на нова алея.
         Емблематичен за пазарния площад ще бъде пешеходният вход, който е вдъхновен от историята на Велики Преслав.
         Проектът за „Основен ремонт на ул. „Георги Димитров“ и прилежащия водопровод“ , който касае улица в село Драгоево, предвижда реконструкция на уличен водопровод, който ще бъде свързан към вече съществуващата водопроводна мрежа. Ще бъдат изградени пожарни хидранти, сградни водопроводни отколения и други нужни съоръжения.
          Основният ремонт на ул. „Георги Димитров“  и прилежащия към нея водопровод  в село Драгоево, е наложащ поради изключително лошото експлоатационно състояние на водопроводната мрежа, която е изградена още през 50-те и 60-те години на миналия век, което е повод за множество и чести аварии.
         С голяма радост, Общинска администрация споделя с всички граждани вълнението си от одобрението на проектите и възможността да  реализира обновление, и осъвременяване на ключова централна част на града – пазарния площад,  както и да осъществи наложителния основен ремонт на ул. „Георги Димитров“в с. Драгоево.
Skip to content