0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

На 27 март (събота), между 20,30 ч. и 21,30 ч., повече от един милиард души по целия свят ще изключат осветлението си за един час и за поредна година ще се включат в инициативата на международната природозащитна организация „WWF” за противопоставяне на промените в климата.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Акцията се основава на едно съвсем просто действие – изключване на всички светлини за един час, като послание за нуждата от незабавни мерки срещу промените в климата.

Тази година фокусът на международната кампания на WWF ще бъде върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова Часът на Земята в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години.

Продължавайки традицията, Общинска администрация Велики Преслав за поредна година подкрепя световната кампания и приканва всички да вземат участие в нея.

Предвид епидемичната обстановка в страната, тази година празникът ще бъде отбелязан с онлайн концерт с български изпълнители и с угасване на светлините у дома.

Изключването на светлините на Земята за час само по себе си няма да спре глобалното затопляне. Така обаче, заедно с още над 1 милиард души по света, всеки един от нас ще демонстрира, че не е безразличен.

Общинска администрация Велики Преслав

Skip to content