0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

 

Уважаеми съграждани,

В ход е реализацията на проект  „Глобални цели за градовете“, финансиран по програма URBACТ III, в рамките на който Община Велики Преслав партнира на още 18 европейски града в разработването на интегрирани планове за действие, базирани на Дневен ред 2030 и 17-те Цели устойчиво развитие на ООН.

За да можем заедно да постигнем една доста амбициозна, и все пак – постижима основна цел – До 2030 г. Велики Преслав да стане най-устойчивият малък град в България, с настоящата анкета бихме искали да се обърнем към Вас, с молба да определите важността на вече идентифицирани възможни мерки и да споделите  вашите лични виждания и предпочитания за бъдещото развитие на града с фокус върху устойчивото развитие.

Предвид специфичната тематика, за ваше улеснение и допълнително вдъхновение, ви предлагаме следните разяснения:

Какво е Дневен ред 2030  (Agenda 2030)?

Дневен ред 2030  е ангажимент на Организацията на обединените нации за премахване на бедността и постигане на устойчив свят до 2030 г. (и след това), в основата на който са благоденствието на хората и здравето на планетата ни. Той  включва 17 цели за устойчиво развитие, за които е предвидено да се прилагат универсално във всички страни.

Какво е устойчиво развитие – Моля изгледайте видеото. Има възможност за активиране на субтитри на български език (Settings/Subtitles/Auto-translate/Bulgarian)/

Кои са 17-те цели за устойчиво развитие? – Моля изгледайте видеото. Има възможност за активиране на субтитри на български език (Settings/Subtitles/Auto-translate/Bulgarian)/

 

инж. Янко Йорданов

кмет на Община Велики Преслав

 

Към анкетата
Skip to content