0538/4 43 15 info@velikipreslav.bg
Изберете страница

Уважаеми жители на град Велики Преслав и село Троица,

В края на 2020г. Ви информирахме, че в един район на град Велики Преслав и в село Троица ще започнем пилотно да въвеждаме система за разделно събиране на отпадъци – опаковки от хартия, картон, пластмаса и стъкло, което ще се случва „от врата на врата“.

Всички граждани, които искат да се включат в инициативата на Общината за  намаляване количеството на пластмасата, металът, хартията и стъклото, които попадат в контейнерите за смесени битови отпадъци, може да заявят своето желание чрез попълване и представяне на заявление, в което ще посочат точен адрес и телефон за връзка. Подаването на заявление може да се осъществи по един от следните начини:

  • в Център за административно обслужване на граждани в сградата на Община Велики Преслав – гр. Велики Преслав, ул. „Борис Спиров“ № 58;
  • чрез попълване и изпращане на заявлението по електронен път до  ecology@velikipreslav.bg или dhristova@velikipreslav.bg;
  • за жителите на село Троица заявленията се подават в кметството на селото.

Обръщаме се към гражданите – домоуправители на многофамилни жилищни сгради, както и към семействата, които проявяват интерес към инициативата, да мотивират своите съседи, за да бъдат подадени заявления от максимален брой живущи в един район.

След разглеждане и обобщаване на постъпилите заявления, ще бъде определен районът на града, в който ще стартира новата система. Подателите на одобрените   заявления ще получат чували за разделно събиране на отпадъци само от посочените видове, които ще се извозват в определени дни и по предварително обявен график. Събирането на посочените отпадъци ще бъде директно от адреса на гражданите и ще се осъществи с общински транспорт. Разпространени ще бъдат и информационни материали, свързани с кампанията.

При доказани положителни резултати от прилагането на инициативата и изразено желание на  живущи в други райони за включване,  системата ще бъде разширявана и  поетапно допълвана.

Краен срок за подаване на заявленията за първия етап: 01.03.2021г.

Следете и официалния сайт на Общината: www.velikipreslav.bg, където е създаден панел на информационна кампания, във връзка с инициативата на Община Велики Преслав, в партньорство с  „Булекопак“ АД, в който ще публикуваме актуална информация и указания.

Образецът на заявление може да бъде изтеглен от тук: Заявление за попълване от граждани

Нека заедно събираме разделно!

 

 

 

Skip to content